StartpaginaOver onsWorkshopsAvondtrainingenWeekendtrainingenJaartrainingAgendaContact

Over ons:

Gezichten

Onze filosofie

Methoden

Vergoeding door verzekeraar

Algemeen:

Startpagina

Anti Spam beleid

Voorwaarden

methoden en technieken

Dat wat werkt, passen we toe. We toetsen dat continu aan ons eigen leven en aan de verhalen van anderen. Methodisch werken is niet het criterium. Uiteindelijk gaat er er om dat jij en wij in essentie een verbinding aangaan met de anderen, met de mensen om ons heen.
De mate waarin dat lukt geeft aan hoeverre je lichaam, hoofd, hart en ziel met elkaar in balans zijn.

In de programma's waarmee we werken gebruiken we o.a.:

» Aandachttraining
» Ademwerk
» Bewegen
» Geluid maken
» Aarden
» Visualisaties
» Meditatie
» Lichaamswerk

Aandachttraining

Aandachttraining leert je om bewustzijn te ontwikkelen op dat wat zich concreet voordoet in het huidige moment. Dit heeft een positieve effect op je dagelijkse staat van 'zijn'. Het oefenen in het volledig aanwezig zijn is een effectieve manier om met mildheid, zonder oordeel over je gedachten en emoties, om te gaan met stress, vermoeidheid en continu malende gedachten die de aandacht afleiden wat datgene wat echt belangrijk voor je is.

naar » Methoden

Bewegen

Via beweging ontstaat lichaams-bewust-wording: de energie gaat meer stromen en men gaat het lichaam meer voelen.
» terug naar boven

Geluid maken

Er wordt geoefend met de stem en verbale expressie. De stem wordt ook gebruikt om ontspanning en doorstroming van energie te brengen.
» terug naar boven

Aarden

Het stevig op de benen staan om de ervaringen die het leven met zich meebrengt te kunnen dragen en daarmee in de realiteit te staan.
» terug naar boven

Visualisaties

Door middel van beeldtaal wordt een situatie opgeroepen waarin nieuwe ervaringen en inzichten opgedaan kunnen worden.
» terug naar boven

MEditatie

Naast het in beweging komen, is het ook van belang te leren helemaal stil te worden, juist niets te doen. Om waar te nemen zonder daar betekenis aan te geven. Bewust worden van lichaamssensaties, emoties/gevoelens en gedachten.
» terug naar boven

Ademwerk

Bewust voller en intenser ademen wordt gebruikt om bewuster te voelen en om ontspanning te brengen.
» terug naar boven

Emotioneel Lichaamswerk (ELW)

Emotioneel Lichaamswerk (ELW) is een ervarings- en lichaamsgerichte methode om mensen in hun emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling te ondersteunen en/of dieper liggende problematiek te helpen verwerken. Uitgangspunt is dat psychische spanningen lichamelijk beleefd worden; dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

ELW biedt handvatten om door middel van uitgekiende lichaamsoefeningen opnieuw contact te maken met het lichaam en de daarin opgeslagen spanningen. Men wordt zich bewuster van de lichaamssignalen en het beïnvloedt de vitaliteit van het lichaam als ondersteunende kracht voor psychische processen.

De oefeningen verbeteren de totale energetische doorstroming van het lichaam waardoor er ontspanning kan komen in over(aan)gespannen spieren of onderspannen spieren versterkt worden. De deelnemer/cliënt wordt zich bewust van zijn emoties en wordt emotioneel vaardiger.
» terug naar boven


» Gezichten
» Onze filosofie
» Methoden